top of page
pexels-pixabay-235985.jpg

Aloita päivä rutiineilla

Meistä jokaisella on oma tapamme aloittaa päivä. Toiset rupeavat syömään heti aamupalaa kun taas toiset mielummin nauttivat kupposen kahvia ja lukevat lehteä rauhassa, syödä ehtii myöhemminkin. Toisille aamu starttaa vasta kun on tehnyt jotain liikunnallista. Niin tai näin, tärkeintä on kuitenkin toistuvat rutiinit jotka auttavat sinua käynnistämään päivän. Jos tuntuu että päivä ei käynnisty millään ja jokainen aamu on yhtä sekasortoa, ehkä olisi aika kehittää aamua varten joku pieni rutiini joka vie sitä omaa hyvinvointia eteenpäin?


En ole yhtään aamuihminen, 33 vuotta olen tasaisin väliajoin kokeillut muuttaa itseäni aamuihmiseksi, mutta siitä ei tule yhtään mitään. Aamut ovat aina yhtä tuskaisia ja pari tuntia hurahtaa todella nopeasti pelkästään koomailessa. Aikaisemmin tai myöhemmin heräämisellä ei ole ollut merkittävästi vaikutusta asiaan, mutta rutiineilla on ollut iso vaikutus. Tällä hetkellä rutiinini ovat nämä:


  1. Herätys

  2. Aamukahvi, proteiinijuoma, vitamiinit, aminohappojuoma

  3. 2 kuntosaliliikettä, 3 sarjaa molempia (Keskiraskaalla kuormalla)

  4. Hampaiden pesu, hygienia (Suihku, dermarollaus, puhdistus, öljyäminen, deodorantti, parfyymi)


Mutta hetkonen, missä on aamupala? En syö aamupalaa.. Mulle ei vaan kertakaikkisesti maistu heti heräämisen jälkeen ruoka, vaan mielummin otan ravintoa mahdollisimman helpossa muodossa (proteiinijuoma tai smoothie). Syön yleensä heräämisestä 2 - 4 tunnin kuluttua, olen kokenut että tällöin ruoka maistuu parhaiten. Kaikkina päivinä nämä rutiinit ei toteudu täysin. En viitsi esimerkiksi ruveta ryskäämään painoilla heti aamusta, jos vaimolla on yövuoro ja hän haluaa nukkua pidempään. Sitten tehdään hiljaa puhisten kevyitä kehonpainoliikkeitä. Kiireisinä työaamuina nämä rutiinit myös jäävät vaiheeseen.

Rutiineihin tulee pyrkiä aktiivisesti, mutta turhan ankara ei kannata olla itselleen jos joku tehtävä jää tekemättä. Kunhan saa tehtyä edes osan niistä, niin se on aina eteenpäin.


Eilinen loppuilta meni migreenistä kärsiessä ja tämä aamu oli yhtä sumua. Onneksi oli vapaapäivä!!! Heräsin poikkeuksellisen aikaisin, koska menin eilen aikaisemmin nukkumaan kuin yleensä. Meinas vähän tulla kiire, kun loppuillasta oli yks kuva editoitavana. Lupasin toimittaa kuvan samana päivänä kuvauksista. Editointi olikin yhtä kilpajuoksua migreenin kanssa (Ehdinkö saada tämän kuvan valmiiksi, ennen kuin taas paukahtaa järkyttävä särky enkä pysty enää katsomaan näyttöä tai valoja?!) Sain kuvan valmiiksi, mutta sen jälkeen meninkin pimeään huoneeseen ja aloin nukkumaan.


Kaikkein parhaiten mulla migreeniin auttaa lepo. Lääkkeet auttaa taittamaan sen terävimmän kivun, mutta vasta levon jälkeen tuntuu että pääkoppa saa lepoa. Kaikkein pahimmat migreenit on niitä, jotka jatkuu vielä seuraavanakin päivänä. Muistan vieläkin, kun sain kerran rokotteen jälkeen ihan järkyttävän migreenin viikon ajaksi ja pelkäsin että kärsin aivoverenvuodosta. Ei muuta ku sairaalanmäellä käymään ja takaisin kotiin koska mitään ei löytynyt.


Nyt protsut naamariin, youtube pyörimään ja kehittelemään uusia ideoita valokuvausta varten!

bottom of page